Structuur: Hoofdmenu

Op het tabblad ‘Structuur’ krijgt u in een tabel een overzicht van alle items waaruit uw website (met eventueel webshop) bestaat en waaraan u zelf aanpassingen kunt doen.


Het getal tussen haakjes na bijvoorbeeld het woord "Hoofdmenu" verwijst naar het aantal pagina’s dat onder dit item valt. De hiërarchische structuur van uw website is meteen duidelijk: er zijn een aantal items (Hoofdmenu, Nieuws, ...) waaraan pagina’s gekoppeld zijn. Aan die pagina’s kunnen op hun beurt weer andere pagina's gekoppeld zijn.

Wanneer u op het plusteken klikt, voor "Hoofdmenu", kunt u dit menu openklappen. U kunt de items zien die onder het hoofdmenu staan.

 

Het plusteken is nu veranderd in een minteken. Wanneer u het gekozen menu weer wilt inklappen, klik dan op het minteken.

Achter de diverse items in de lijst kan u pictogrammen zien.


Legende:

  •   Het cijfer geeft de volgorde aan waarin de betreffende items op de front van de site zullen getoond worden. Hier kunnen zeer uiteenlopende cijfers staan. Hoe kleiner dit getal is, hoe hoger in de lijst het item zal komen te staan.
  •  Dit pictogram toont of de desbetreffende pagina al dan niet getoond wordt in het menu op de front van de site. Als deze aangevinkt is, wordt de desbetreffende pagina getoond in de navigatiebalk.
  •   Door op dit pictogram te klikken kunt u een bestaande pagina openen om de inhoud ervan aan te passen naar wens. Vergeet niet op  te klikken.
  •   Dit pictogram toont aan dat de pagina actief staat en dus verschijnt op de front. Wanneer u hierop klikt zal het pictogram veranderen naar . Dit pictogram toont aan dat de pagina op niet-actief staat en dus ook niet zal verschijnen op de front.
  •   Door op dit pictogram te klikken kunt u een kopie maken van een bestaande pagina. Deze wordt geopend met een identieke inhoud als de originele, maar met een andere naam: Kopie van [paginanaam]. Dit is handig wanneer u een pagina wilt aanmaken die weinig verschilt van een bestaande pagina. U kunt de paginanaam veranderen en eventuele aanpassingen uitvoeren. Vergeet niet op  te klikken.