Wij zijn graag je huisapotheker. 24u op 24u en 7 dagen op 7 dagen staan we klaar met advies!
Apotheek TEST
+32 (0)11 610 300
Vandaag
gesloten
Wachtdienst
Je mandje is leeg.
Verzendkosten naar
Selecteer land
Belgium
Producten toevoegen
Naar kassa
0
Aanmelden
E-mail
Wachtwoord
Nieuwe klant?
Wachtwoord vergeten?
Onze diensten
Begeleiding astma
Vervallen medicatie
Farmaceutisch Dossier
Medicatiebewaking
Wachtdiensten
Huisapotheker
Levering aan huis
Tarieven
Goed om weten
Beroepsgeheim
Bewaren medicatie
Covid certificaten
Farmaceutisch Dossier
Kwaliteitsgarantie
Maximumfactuur
Patientconsent
Tips bij zelfmedicatie
Verstandig medicatiegebruik
Zorgtrajecten
Zorgverzekering
Afschriften en attesten
Noodnummers
Oplossingen A-Z
Producten A-Z
Arts
Actieve verbanden
Geldig voorschrift
Magistrale bereidingen
Pijnstillers
Tegemoetkomingen Diabetes
Urgentietrousse
Zorgtrajecten
Zuurstof
Apotheker
Aandoeningen: tips
Aanmelding nieuwsbrief
Haal meer uit uw site
Handleidingen
Voorschrift onder de loep
Contact
Voedingssupplementen
Zoek voedingssupplement
Ziektes
Je bent hier: Home >
Apotheker
>
_Aandoeningen: tips
>
Gastric bypass: algemene tips voeding
Gastric bypass: algemene tips voeding
Eet kleine hoeveelheden op regelmatige tijdstippen.
Eet rustig en kauw goed. Doe niets anders tijdens de maaltijd. Ga niet lezen, televisie kijken,…
Vermijd praten tijdens het eten. Zo krijgt u veel lucht binnen.
Drink een half uur voordat u gaat eten niets meer, tot een half uur na de maaltijd.
Vermijd koolzuurhoudende dranken.
Vervang suiker door zoetmiddelen.
Doordat voedingsmiddelen minder goed worden opgenomen, kan u voedingstekorten ontwikkelen. Neem vitamine- en mineraalsupplementen. Vraag hierover meer advies aan uw behandelend arts of uw apotheker.
Laat uw bloed regelmatig controleren op mogelijke voedingstekorten.
Om het gewichtsverlies te behouden is het belangrijk om de calorie-inname blijvend te beperken.
Vermijd het eten van veel brood. Bij het eten van grote hoeveelheden brood kunnen er deegbolletjes gevormd worden die de maag blokkeren. Getoast brood wordt meestal beter verdragen.
Let op met vezelige groenten zoals asperges, selder en peulvruchten (erwten, witte bonen, linzen,…). Deze worden traag en moeilijk verteerd.
Vermijd pikante voeding.
Vermijd gerechten die erg koud of erg warm zijn.
In het begin worden melkproducten niet goed verdragen. Schakel tijdelijk over naar lactosearme melk of plantaardige melk (sojamelk, amandelmelk, rijstmelk,… ). Na ongeveer twee maanden kan u proberen of u terug gewone melk kan verdragen.
Deegwaren met saus komen snel in de dunne darm terecht en kunnen soms dumping klachten geven. U kan de maaglediging vertragen door wat rauwkost te nemen bij de een gerecht met pasta.