Droge voeten: hydraterende voetencreme

Droge voeten: hydraterende voetencreme

Droge voeten en eelt behandel je met een goede hydraterende voetencreme. Zo voorkom je dat je een eksteroog krijgt. Ook voor suikerpatienten is het belangrijk de voeten in te smeren met een goede hydraterende voetencreme.

Specifieke vragen?
Wat is eelt?

Eelt is een verdikking van de bovenste huidlaag en heeft meestal een glazige of gele kleur. Eelt ontstaat door langdurige wrijving of druk van bv. schoenen of lichaamsgewicht.

Eelt heeft een beschermende fuctie maar kan ook erg vervelend worden en zelfs pijn gaan doen.

Als eelt te droog wordt gaat het openbarsten en bloeden, deze eeltkloven zijn vooral gevaarlijk voor mensen met diabetes. Door de eeltvorming kunnen er ook sneller likdoorns ontstaan.

Eeltknobbels: Een eeltknobbel is een rood en pijnlijk aangroeisel bij een gewricht dat meestal voorkomt aan de binnezijde van de voet op de grote teen. De teen gaat opzwellen, doet pijn en is erg gevoelig bij aanraking. De eeltknobbel ontstaat door langdurige knelling of druk van bv. schoenen.

Lees meer

Lees minder

Droge voeten: hydraterende voetencreme3 Producten

Deze hydraterende voetencremes worden best aangebracht na het nemen van een warm (voet)bad gedurende 10 tot 15 minuten. Ze hydrateren de huid en houden de huid soepel. Vooraleer je je voeten insmeert kun je met een puimsteen, eeltvijl of -mesje de ruwe plekken behandelen. Zorg er wel voor dat je niet te veel huid verwijdert.

ATRAC-TAIN HYDRA 75 ML CREME (medisch hulpmiddel)
ATRAC-TAIN HYDRA 75 ML CREME (medisch hulpmiddel)
ATRAC-TAIN HYDRA 75 ML CREME (medisch hulpmiddel) 9,08 € +
CENTELYS HERSTELLENDE CRÈME 30 G
CENTELYS HERSTELLENDE CRÈME 30 G
CENTELYS HERSTELLENDE CRÈME 30 G 8,90 € +
XERIAL 50 EXTREME VOETCR  TUBE 50ML
XERIAL 50 EXTREME VOETCR TUBE 50ML
XERIAL 50 EXTREME VOETCR TUBE 50ML 19,56 € +
Toon meer productenToon minder producten
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking: