Aanmelden
E-mail:

Wachtwoord:

Registreer
Wachtwoord vergeten?
Nieuwsbrief
Navigatie

Dossiers

Wij zijn bekommerd om uw gezondheid. Wij willen u niet alleen helpen en bijstaan als u ziek bent, maar we vinden ook dat voor ons een belangrijke taak weggelegd is als het over preventie gaat.  "Preventie" in de ruime betekenis van het woord.
Onder dit item zal u dan ook regelmatig onderwerpen terugvinden die u kunnen helpen uw gezondheid voor een deel in eigen handen te nemen.

Momenteel kan u volgende dossiers lezen:

  • STOPPEN MET ROKEN: Wat kan ik doen om te stoppen met roken, wat zijn de voordelen ervan, hoe kan ik nevenverschijnselen opvangen, en nog veel meer lees je in ons dossier 'rookverslaving'
  • DIABETES: Steeds meer en meer mensen krijgen te maken met diabetes. Jammer genoeg is slechts de helft hiervan zich van de ziekte bewust. Leven met diabetes is niet eenvoudig maar je kan, net als ieder ander, een normaal en actief leven leiden. Hoe je dit kan bereiken en nog veel meer informatie lees je in ons dossier 'diabetes'.
  • MONDHYGIËNE: Hoe kan een goede mondhygiëne bijdragen tot een gezond gebit en mij een hoop ongemakken besparen, staat beschreven in ons dossier 'mondhygiëne'.
  • GEZOND OP VAKANTIE: Vakantie is voor velen een periode om te ontstressen en te ontspannen. Onze gewone routine gooien we overboord om te kunnen genieten. Hoe je dit op een gezonde manier kan doen zonder achteraf problemen te krijgen, kan je lezen in ons dossier 'gezond op vakantie'.
  • OSTEOPOROSE: Botweefsel wordt voortdurend afgebroken en nieuw bot wordt voortdurend gevormd. Bij osteoporose is de balans tussen opbouw en afbraak van het bot verstoord. Na het dertigste levensjaar neemt de botmassa langzaam af. Vanaf de menopauze verloopt dit proces bij vrouwen in een versneld tempo. Zij vormen dan ook de belangrijkste risicogroep. Lees ons dossier 'osteoporose'.
  • ASTMA: Deze chronische longziekte treft meer dan 800.000 Belgen.  Een astma-aanval kan dodelijk zijn. Astma kan nochtans met geneesmiddelen behoorlijk goed onder controle gehouden worden. Veel nuttige informatie kan je vinden in ons dossier 'astma'.
  • OBESITAS: Overgewicht en obesitas behoren tot de belangrijkste volksgezondheidsproblemen van dit moment.  Misschien heb jij ook klachten van overgewicht. Of werd er reeds bij jou of een van je kennissen overgewicht vastgesteld. Overgewicht terugdringen is niet eenvoudig, maar het kan. Lees ons dossier 'obesitas'.
  • SLAAPSTOORNISSEN:Slecht slapen heeft een negatieve invloed op je welzijn. Slecht slapen kan heel wat oorzaken en gevolgen hebben. Je kan ze vinden in ons dossier 'slaapstoornissen', naast een aantal gouden regels voor een betere slaap.
  • PIJN: Iedereen heeft er wel eens last van: spierpijn, tandpijn, oorpijn...Sommige hebben zelfs chronische pijn, pijn die jaren aansleept. Kom meer te weten over de verschillende soorten pijn en de behandeling ervan in ons dossier 'pijn'.
 

 

.